Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Je kat meer laten bewegen? Dat doe je zo!

Sommige katjes zijn een spring in het veld, anderen niet zo erg. Veel kan je er niet aan doen, of toch? Eigenlijk zijn alle katten van nature jagers. Dat wil dus zeggen dat alle katjes van nature houden van actief bezig zijn. Alleen moeten sommige katjes daar soms eens aan herinnerd worden. Het is namelijk belangrijk voor je kat zijn gezondheid, dat hij voldoende beweegt. Wil je je kat actiever maken? We geven je enkele tips!

Samen spelen met je kat, de beste manier

Samen spelen met je kat is niet alleen erg leuk, maar ook goed voor de gezondheid van je kat. Als je kat alleen niet wil spelen, dan kan je hem het best aanmoedigen door samen te spelen. Katten houden van jagen, hou spelen dus leuk en actief. Beweeg zelf mee met je kat. Een hengel is altijd een goed idee. Hiermee kan je het jagersinstinct van je kat aanspreken. Ook jagen op (lichtgevende) balletjes of balletjes die geluid maken zullen ze helemaal het einde vinden. Een kattentoren is ideaal, omdat ze daar graag opspringen, zeker als je er heerlijke snoepjes in verstopt. Experimenteer vooral met verschillende speeltjes. Elke kat is anders, en als je kat minder actief is, dan kan dat gewoon betekenen dat het hoogtijd is voor nieuwe speeltjes! Iedereen vindt het leuk om af en toe eens iets nieuws te hebben.

Haal een nieuw katje in huis

De makkelijkste manier om je kat actiever te maken? Door een nieuw exemplaar in huis te halen! De meeste katten zullen het enig vinden om eindelijk een soortgenoot in huis te hebben. Zo'n nieuw katje zal hen motiveren om terug meer te spelen, want niets is zo heerlijk als samenspelen met je nieuwe vriendje. Katjes zijn vaak minder actief, omdat ze zich vervelen. Wanneer ze zich te lang vervelen, dan kunnen ze zelfs sloopgedrag vertonen. Wanneer ze een kattenvriendje hebben, dan zal ook dit probleem aangepakt worden. Maar niet altijd is dit de juiste beslissing en is meer aandacht van jezelf genoeg.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram