Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Hoe voorkom ik dat mijn kat met muizen aankomt?

Katten hebben van nature een jagersinstinct. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat een kat zo nu en dan kan afkomen met een muis of vogeltje. Het jagersinstinct kan je niet afleren, maar er zijn wel een aantal andere dingen dat je kan doen. We geven je enkele tips!

Hou je kat binnen

Als je een huiskat hebt, dan spreekt het voor zich dat dit probleem zich niet zal voordoen. Toch is het niet altijd even simpel om een kat binnen te houden. Het is eenvoudiger als je hiervoor kiest wanneer je kat nog kitten is. Toch is het een optie die je kat ervan zal weerhouden om op muizen te jagen. Wil je je kat toch buiten laten? Dan kan je in de tuin een ren plaatsen, zo heeft hij beetje vrijheid, maar kan hij toch niet op muizen jagen.

Geef hem een halsband met belletje

Een creatieve manier om dit probleem aan te pakken, is door een halsband voor je kat te voorzien met een belletje aan. Katten gaan hun prooi stilletjes besluipen, voordat ze het aanvallen, maar als er ondertussen een belletje rinkelt, dan zullen de muizen gewaarschuwd zijn. Hierdoor kunnen ze tijdig vluchten. Bovendien is zo'n halsbandje ook gewoon erg schattig!

Leuke kattenspeeltjes en een goede portie aandacht mogen niet ontbreken

Dat je kat met een muis komt aanzetten, betekent natuurlijk niet meteen dat jij je lieve schat te weinig aandacht geeft, maar het kan wel zijn dat je kat thuis niet voldoende kan jagen. Als je wilt voorkomen dat je kat met een muis of vogeltje afkomt, dan kan je het best voldoende kattenspeeltjes voorzien die het jagersinstinct van je kat naar boven halen. Denk hierbij aan een bal met belletje in, een hengel of een speelgoedmuisje. Als je kat dit heeft, dan zal hij minder drang hebben om buiten alsnog te gaan jagen.

Verschillende kattenspeeltjes

[nieuwsbrief_kennisbank]

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 913 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram