Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Kan een kat een hele dag alleen zijn?

Je hebt net een nieuwe katje en je twijfelt of je misschien een maatje voor hem moet voorzien. Je vindt het maar sneu dat je hem de hele dag thuis moet laten, wanneer jij moet werken, is een maatje dan de beste oplossing?

Een kattenmaatje voorzien of niet?

Net zoals elk mens anders is, zo is elke kat anders. De ene kat zal er dus geen enkel probleem mee hebben om op zijn eentje te zijn, terwijl de andere liever gezelschap heeft. Over het algemeen geldt wel dat een maatje voor je kat een goed idee is. Eigenlijk kan je het merken als je kat nood heeft aan een nieuw maatje. Kijk naar hoe je kat zich gedraag wanneer hij alleen is. Is hij zich actief bezig aan het houden? Dan zal hij daar niet per se behoefte aan hebben. Als hij rustiger is dan normaal , dan is een kattenmaatje zeker aangeraden!

Een maatje voor je kat, hier moet je op letten!

Je merkt dat je kat nood heeft aan een nieuw vriendje, dus je besluit om een nieuwe kat in huis te halen, maar waar moet je dan op letten? Ga je een kitten nemen? Kittens uit hetzelfde nest zijn (meestal) geen probleem, maar als je een kitten met een andere kat gaat samen zetten, dan kan dit wel een probleem geven. Voor de oudere kat zijn de kittens te druk en vragen ze te veel aandacht. Je kan dus best voor een oudere tweede kat kiezen. Zorg er ook voor dat je beide katten genoeg aandacht geeft en vooral evenveel, want ook katjes kunnen jaloers zijn.

Tips voor als je kat alleen thuis zit

Is een tweede kat voor jou geen optie? Dan zijn er nog een aantal tips die je kunt toepassen, om het alleen-zijn van je kat aangenamer te maken. Katten die zich vervelen kunnen sloopgedrag vertonen, daarom is het belangrijk dat je een aantal leuke kattenspulletjes in je huis voorziet om de tijd te doden. Maak bijvoorbeeld een gezellige speelhoekje voor je kat en voorzie voldoende afwisseling in speeltjes. Op een andere plaats kan je een krabpaal zetten. Voordat je weggaat kan je ook een aantal snoepjes voor hem verstoppen.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram