Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Wat is Valeriaan?

Valeriaan is een natuurlijk kruidenmiddel dat wordt voltrokken uit de wortels van de Valeriaanplant. Het kruidenmiddel heeft een licht kalmerende werking en wordt vaak gebruikt bij stress, spanning, nervositeit en slapeloosheid. Doordat het een kalmerend effect heeft wordt het kruidenmiddel bijvoorbeeld gebruikt bij stressvolle situaties, zoals voor het vliegen bij vliegangst of voor een examen bij examenvrees.

Verkrijgbaarheid

Het kruid werkt rustgevend, wordt al eeuwenlang gebruikt en is zowel losstaand verkrijgbaar als als bestandsdeel in zeer veel kruidenproducten en vitaminesupplementen. Deze producten zijn zonder recept en op meerdere plekken verkrijgbaar, zoals bij de drogist of online. Naast slaperigheid, waardoor het zo'n geschikt middel is bij slapeloosheid, zijn er geen verdere bijwerkingen bekend. Er is een zeer kleine kans op maagdarmklachten zoals misselijkheid en buikpijn. Wanneer je erg slaperig word valt het af te raden om gebruik te maken van het verkeer. Na ongeveer twee uur kun je weer auto rijden.

Valeriaan voor katten

Al eeuwenlang wordt het kruid door mensen gebruikt. Zo wist Hippocrates al van de kalmerende werking op mensen en ook tegenwoordig wordt het middel veel gebruikt om te ontspannen en beter te kunnen slapen. De meeste mensen vinden het kruid stinken, terwijl katten gek zijn op de geur. Valeriaan werkt rustgevend op zo goed als iedere kat. Het middel is geen kattenkruid, maar soms wordt het wel aan kattenkruid toegevoegd. Dit komt doordat niet iedere kat op kattenkruid reageert, maar wel op de Valeriaanplant. De meeste katten worden rustig en bijna high als ze het ruiken.

Rustgevende Crazy Kicker

De crazy kicker is een handgemaakt trappelkussentje dat de vorm heeft van een kattenpoot. Je kat kan deze eenvoudig meenemen en hier lekker tegenaan trappelen. Het speeltje is gevuld met valeriaankruid waardoor het kussentje onweerstaanbaar is voor je kat. Het stevige materiaal zorgt ervoor dat het speeltje zelfs bestand is tegen de ruwere vormen van spelen. Hiermee houd je jouw kat urenlang zoet en na het spelen kan je kat lekker een dutje doen op het kussentje.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram