Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Hoe krijg ik mijn kat aan het spelen?

Katjes zijn van nature actieve beesten. Ze zijn gewoon om te jagen en dat merk je ook. Of toch bij de meeste, want sommige katjes lijken zelfs niet in spelletjes geïnteresseerd te zijn. Heb jij ook zo'n beestje in huis die maar geen interesse toont in actief bezig zijn? Dan hebben we enkele tips!

Speel op de juiste manier

Misschien heeft je katje geen interesse in spelletjes, omdat je het niet juist aanpakt? Niet alleen samen spelen is erg belangrijk, maar ook alleen spelen. Als jij met je katje gaat samen spelen, dan zal hij ook sneller alleen spelen. Tenminste als hij er plezier in heeft! Merk je dat hij maar een beetje zit te balen? Dan moet je de manier waarop je speelt veranderen. Met een kat moet je actieve spelletjes doen, spelletjes die hem het gevoel geven dat hij kan jagen. Je moet dus niet zomaar een touwtje voor zijn ogen zitten bengelen. Wees zelf enthousiast en actief en je vriendje zal vrolijk meedoen! Jij bent dan voor eventjes 'de prooi'.

Kies voor boeiende speeltjes

Welk speeltje voor jouw katje boeiend is, hangt natuurlijk wel een beetje van je beestje af. Een balletje vinden de meeste katjes erg leuk. Ze kunnen hier namelijk achteraan gaan hollen, zoals ze dat doen bij een prooi. Met een hengel kan je fijn samenspelen. Laat je katje allerlei dingen uitproberen en voorzie zowel speelgoed waarmee hij zich alleen kan bezighouden, als speeltjes waarmee je je samen kunt bezighouden.

Geef niet op

Soms heb je zin om het op te geven, omdat niets lijkt te helpen. Onthoud dan, dat het jagersinstinct al in de kat zit en dat hij sowieso houdt van actief bezig zijn, waardoor hij ook dol is spelletjes. In het begin heeft je beestje misschien geen interesse, maar dat kan veranderen. Probeer er een dagelijkse routine van te maken, om een aantal minuutjes met je vriendje bezig te zijn en elke keer hij gespeeld heeft, geef je hem een snoepje om hem te belonen.

 

[nieuwsbrief_kennisbank]

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram