Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Maine Coon, een reusachtig lieve trouwe kat groot, zeer zachtaardig en trouw.

Main Coons zijn grote, maar zeer zachtaardige, trouwe en intelligente katten. Met groot wordt bedoeld dat ze van neusje tot staart, dus het lichaam alleen al, één meter lang kunnen worden. Het is de grootste gedomesticeerde kat ter wereld. Met zo’n zes maanden is de Maine Coon weliswaar geslachtsrijp, maar pas vanaf drie jaar zijn ze lichamelijk volgroeid. Gemiddeld wordt de Maine Coon 9 tot 15 jaar oud.

Sociaal en liefdevol voor het gezin

Maine Coons kunnen heel even op schoot zitten, maar dit duurt meestal slechts enkele seconden. Echte schootkatten zijn het doorgaans niet. Ze zijn echter wel zeer sociaal en raken verknocht aan hun verzorgers. Ze willen dan ook continu met jou in contact staan. Dus waar jij bent, zijn zij. Desnoods gaan ze je zoeken. Hun aanhankelijkheid naar jou kan ervoor zorgen dat de kat, in drukke tijden, aandacht te kort komt en eenzaam kan worden. Dit kan verholpen worden door voor een speelkameraadje te zorgen. Doordat Maine Coons makkelijk in de omgang zijn, is het niet moeilijk om hen van gezelschap te voorzien. Ze kunnen goed omgaan met mensen, andere katten en zelfs honden, mits de kennismaking langzaam verloopt.

Uiterlijk

De kleur ogen van de Main Coon kan variëren, er is geen standaard kleur. Hun vacht kan ook alle kleuren hebben, ook het patroon kent variatie. Ze hebben een enorme pluimstaart en vaak hebben ze weelderige manen, zoals een leeuw. Verder hebben ze leuke pluimpjes aan de oren en onderaan de voetjes.

De Maine Coon is een natuurras, dit houdt in dat het ras niet bewust gefokt is door de mens met specifieke kenmerken in gedachten. Ze zijn gevormd door de evolutie. Door de koude omgeving ontwikkelde de Maine Coon een dikke waterafstotende vacht, een sterk lichaam en grote voeten, of beter gezegd: goedgevormde klauwen om te jagen.

Verrassing

Door de imposante grootte van de Maine Coon, die nog eens wordt versterkt door de volle vacht, kun je even verbaast staan over hun stemgeluid; ze hebben een onverwacht hoog miauwtje.

Een ietwat bijzondere eigenschap van de Maine Coon is hun liefde voor water. Ze zijn niet alleen goed in staat om te zwemmen; ze vinden water echt leuk.

Verzorging

De Maine Coon verzorgt zichzelf goed, maar moet vanwege de flinke haardos wel elke week gekamd worden. Ze hoeven niet in bad. Als je dat af en toe toch graag wilt doen, gebruik dan speciaal daarvoor bestemde shampoo.

Maine Coons kunnen gevoelige darmen en maag hebben, houd daar rekening mee met het aanschaffen van voer. Er is niet een beste soort voeding voor de Maine Coon te noemen. Het blijft een kwestie van uitproberen. Let in elke geval ook altijd op de energiebehoefte, leeftijd en het gewicht van de kat bij het geven van voer.

Intelligent

Behalve de grootte en het lieve karakter, is intelligentie ook een kenmerken van de Maine Coon. Ze zijn zo slim dat ze te trainen zijn, waardoor ze kunstje kunnen doen. Hun intelligentie houdt ook in dat ze altijd aandacht en uitdaging nodig hebben. Het grote lichaam zit vol energie. Deze behoefte verslapt nauwelijks. Ook de bejaarde Maine Coon blijft speels en behoeftig aan uitdaging. Deze aandacht kan bijvoorbeeld door met ze te spelen (ook speeltjes vinden ze leuk) of door met ze te knuffelen, maar ook kammen is een vorm van aandacht geven, al biedt dat geen uitdaging.

Oorsprong van de naam

Deze kat komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Ooit ontstond het fabelachtige verhaal dat de Maine Coon een merkwaardige kruising zou zijn tussen een kat en een wasbeer, waarschijnlijk vanwege de gelijkenis in staart. In het Amerikaans wordt de wasbeer raccoon genoemd, daar komt ‘Coon’ vandaan. Het meest werden ze gespot in de staat Maine, dus werd ‘Maine’ aan de naam van het ras toegevoegd.

[nieuwsbrief_kennisbank]

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 926 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram