Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Je hebt misschien weleens gehoord van een kattenshow, maar wat is het precies en wat moet je doen als je je kat wil inschrijven? We vertellen het je!

Waar moet je rekening mee houden als je je kat inschrijft voor een kattenshow?

kat in kooi op kattenshow

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende kattenshows zijn. Zo zijn er tal van regionale, nationale en internationale kattenshows. Daarnaast zijn er ook shows die rasgebonden zijn en soms bestaat een kattenshow uit verschillende klassen. Als je je kat wilt laten meedoen aan een show, dan moet je dus eerst de juiste show kiezen en/of klasse kiezen en op voorhand achterhalen of je kat aan de voorwaarden voldoet. In de meeste kattenshows zijn echter alle raskatten welkom. Je ziet op kattenshows dan ook vaak allerlei prachtige raskatten terug, zoals Perzische katten, Noorse boskatten en tal van andere. Heb jij een raskat en wil je hem inschrijven? Dan moeten er een aantal dingen in orde gebracht worden. Zo moet je in het bezit zijn van de juiste papieren, waaronder stamboompapieren en een Europees paspoort. Het is ook belangrijk dat je kat de juiste injecties gekregen heeft. Als je niet goed weet wat je allemaal moet regelen, dan is het een goed idee om meer informatie te vragen aan de vereniging die de kattenshow organiseert.

Zo gaat een kattenshow in zijn werk

Prijsuitreiking kattenshow mensenTijdens de kattenshow worden de katten in een kooi gezet waar ze lekker in kunnen slapen, spelen met wat kattenspeeltjes en krijgen ze een volgnummer. Daarna volgt er een keuring volgens nummer. Tijdens de keuring komen ze je kat halen om hem naar de keurtafel te brengen, waar hij gekeurd zal worden door de keurmeester. Er wordt dan gekeken naar de 'standaard' voor een bepaald ras: staartlengte, oogkleur, poten, enzovoort. Aan de hand daarvan wordt er gekeken hoe goed jouw beestje hierop scoort. De score wordt aangegeven met een letter, waarbij 'U' staat voor uitmuntend, 'Z.G' voor zeer goed en 'G' voor goed. Enkel de katten die uitmuntend scoren worden onderling met elkaar vergeleken. Uiteindelijk wordt er een winnaar gekozen en die mag dan het podium op. Daar mag jij met je beestje een keuringsrapport en prijzen in ontvangst nemen. Bij de prijzen zit meestal een geldprijs die aardig kan oplopen. Hiermee kan je je lieveling flink verwennen!

[nieuwsbrief_kennisbank]

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 913 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram