Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Mijn kat op pad!

Ben je ook nieuwsgierig naar wat jouw kat buiten uitspookt en wat hij of zij doet om weer thuis te komen? De katten die tegenwoordig deel uitmaken van ons gezin, blijven toch diep in hun hart het wilde dier van vroeger. Zij leven toch hun eigen leven, zeker als ze van huis gaan. En net als dieren in het wild hebben katten hun eigen territorium.

Leefomgeving
De omgeving waar je kat het meeste is, het huis en eventueel de tuin, is hem het meest vertrouwd. Daar kent je kat alle plekjes en alle kieren waar hij misschien een muis kan vangen. Ook de favoriete zonplekjes en uitkijkposten kent hij op zijn duimpje. Dit thuisgebied zal hij ook verdedigen tegen een andere kat. Maar de wereld van katten is veel groter dan zijn naaste omgeving. Hij gaat er ook graag op uit en misschien wel verder dan je denkt!

Wijde wereld
Buiten je woning en tuin, bestaat hun jachtgebied uit een groot netwerk van paden en weggetjes. Ze gebruiken altijd dezelfde paadjes omdat ze dan ieder vluchtplekje kennen. Bijvoorbeeld een struik of een boom waar ze in kunnen klimmen bij gevaar. Je kat laat op verschillende plekken geuren achter door middel van urine. Deze ruikt sterker dan normaal. Ook in de voetzolen bevinden zich klieren die geurtjes afgeven. Zit er al een geurmerk op van een andere kat dan weten ze van elkaar wanneer de andere kat er pas is geweest. Dan hoeven ze elkaar niet tegen te komen. Gebeurt dat toch dan gaan ze er even bij zitten totdat de eerste opstaat en weer weg wandelt. Een confrontatie komt niet zo heel veel voor.

En nu naar huis!
En dan heeft je kat genoeg gewandeld en misschien een paar muisjes geknabbeld onderweg. Het is tijd om huiswaarts te keren. Dat kan je kat gemakkelijk door zijn of haar eigen geurspoortjes te volgen, terug naar de lekker warme kattenmand waar de aandacht wacht. Lekker eten en kattenspeeltjes en af en toe een lekker snack!

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 926 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram