Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Mijn kat verveelt zich, wat kan ik hieraan doen?

Katten zijn van nature echte jagers. Voor een huiskat valt er echter niet zoveel te jagen, waardoor je kat zich kan gaan vervelen. Heb je het idee dat jouw kat zich ook stierlijk verveelt? Lees dan dit artikel.

Jaaginstinct en verveling
Huiskatten hoeven niet meer te jagen zoals wilde katten vroeger deden. Hun jaaginstinct zit er echter nog gewoon in. Als je kat dit instinct niet kwijt kan, kan dat ervoor zorgen dat je kat zich gaat vervelen en dat hij minder goed in zijn vel zit. Het kan er zelfs voor zorgen dat je kat ongelukkig wordt, mega lui en soms zelfs dat je kat agressief wordt. Je lost dit op door zijn jaaginstinct uit te dagen. Grote kans dat je kat daar helemaal van opbloeit.

 

Hoe daag je het jachtinstinct uit?
Om ervoor te zorgen dat je kat zijn instinct kwijt kan, is het belangrijk om met je kat te spelen. Ga hier actief mee aan de slag. Hier en daar wat speelgoed in huis leggen is meestal niet voldoende.

In de dierenwinkels kan je kiezen uit allerlei speeltjes. Een speeltje op een langer stokje of aan een touwtje is handig, omdat je dit gemakkelijk kan bewegen. Zo kan je het jagen nabootsen.

Koop bijvoorbeeld een muis of speelhengel of stokje en beweeg dit langzaam langs je kat. Is je kat niet (meer) gewend om te spelen? Dan kan het zijn dat het even duurt voor hij reageert. Maar geef niet op. Vroeg of laat zal je kat het speeltje aanvallen.

Wat je ook kan doen om je kat uit te dagen is het speeltje langzaam ergens laten verdwijnen. Bijvoorbeeld onder een doek, in een doos of achter een muurtje. Dit lijkt op een prooidier dat zich verstopt, net zoals vroeger bij de voorouders van je kat. Dat is voor de meeste katten onweerstaanbaar.

Blijft je kat afwachtend?
Iedere kat is van nature een jager, maar toch kan het zijn dat je kat niet meteen op je speelpogingen reageert. Dit kan komen doordat je kat bang is. Koop in dat geval een klein speeltje, dat schrikt minder af dan een grote. Een speeltje met kattenkruid. Dit werkt uitdagend maar ook rustgevend voor de kat. En houd het spel rustig, voorkom snelle en onverwachtse bewegingen, zodat je kat er niet van schrikt.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 926 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram