Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Wat mag een kat absoluut niet hebben?

Als je een kitten in huis neemt, realiseer je je al snel dat je huis (en leven) voor altijd is veranderd, meestal op een geweldige, maar soms ook op een minder geweldige manier - vaarwel kamerplanten, ongerepte tapijten en storingsvrije nachten. En als het gaat om het voeden van die schattige maar brutale beestjes, is het belangrijk dat je ze het juiste voedsel geeft en ervoor zorgt dat giftige voedingsmiddelen of voorwerpen hen niet in gevaar brengen.

Wat geef je je kitten beter niet?

Belangrijk om in gedachten te houden, is dat katten erg gevoelig zijn voor een tekort aan de vitamine genaamd taurine. Je kitten kan erg ziek worden als je hem of haar langdurig hondenvoer geeft, voornamelijk omdat hondenvoer niet genoeg taurine bevat. Als je je kitten rauwe botten geeft, onthoud dan dat het rauwe bot groot genoeg moet zijn. Op die manier kan je kitten niet het volledige bot in zijn of haar muil nemen en het bot in zijn geheel inslikken. Bovendien is het beter om altijd toezicht te houden op je kitten wanneer hij of zij rauwe botten eet.

Welk voedsel kunnen katten absoluut niet eten?

Net als bij honden zijn er veel voedingsmiddelen die een kitten niet kan eten, samen met bepaalde planten en objecten. Waar je vooral voor moet oppassen zijn lelies, die vaak in huis worden genomen, maar giftig zijn voor kittens. Bewaar ook je medicatie, touw, garen en tandzijde op een veilige plek - bij inname is er een hoog risico op obstructie. Voer katten nooit: gekookte botten, uien, uienpoeder, knoflook, chocola, koffie of cafeïneproducten, beschimmeld of bedorven voedsel of compost, avocado, druiven, rozijnen, rauwe aardappelen, noten, fruitpitten, maïskolven, tomaten, champignons, enz. Bepaalde planten en bloemen die giftig zijn voor kittens zijn onder andere: Aloe Vera, Alocasia, Allamande, Agave, Amaryllis, Azalea, Anemoon, Bitterblad, Caladium, Chrysant en Lelies.

Welke tussendoortjes kunnen dan wel?

Er worden genoeg verschillende soorten kattensnoepjes verkocht op internet en winkels. De varianten zijn ontelbaar en er komen super veel smaken voorbij. Kip,vlees en vis zin we de bekendste smaken. Deze snoepjes zijn vaak aan kleine kant waardoor deze zo op zijn gegeten. Katten zijn zeker niet lui om iets voor een tussendoortjes te doen. Je kan het snoepje verstoppen onder een doosje bijvoorbeeld of een intelligentie spel kopen. Een Verrijking Snuffelmat zorgt ervoor dat het langer duurt voordat uw kat de snoepjes gevonden heeft en er dus langer plezier van kan hebben. Ook een Catnip ball of Matatabi stokje zorgt voor langer genot.

 

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram