Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Wat te doen als mijn kat krols is?

Misschien heb je het zelf al meegemaakt: je katje begint plots overal tegen aan te schuren en te miauwen dat het geen naam heeft. Ze is krols en jij vindt het zielig om je lieve beestje zo te zien. Je wilt haar laten helpen, maar wat kan je doen?

Waarom is een katje krols?

Krolsheid van je beestje betekent eigenlijk dat ze vruchtbaar is. Ze voelt de drang om haar te laten dekken. De vruchtbaarheid van je beestje begint meestal vanaf een maand of zes. In het voorjaar tot het eind van de zomer kan ze dan plots beginnen rijden tegen allerlei voorwerpen en wordt ze ook actiever. In die periode steekt haar krolsheid voor een dag of acht de kop op, daarna gaat het weg en komt het weer terug. Als je beestje nooit naar buitengaat, dan kan ze hier zelfs het hele jaar door last van hebben.

Krolsheid: moet je je beestje steriliseren?

De oplossing voor krolse katjes is sterilisatie. Daarnaast voorkomt dit ook ontstekingen in de baarmoeder. Wanneer moet je katten laten steriliseren? Katjes laten helpen door sterilisatie doe je het best als ze nog kitten zijn, wanneer ze dus zo'n 6 a 9 maanden oud zijn. Als je een nestje wilt, dan is sterilisatie natuurlijk geen optie, maar in alle andere gevallen is sterilisatie aangeraden. Na de sterilisatie krijgt je lieve beestje een beschermkraag, waardoor ze niet bij de wond kan komen. Pas na de sterilisatie ook het eten aan. Een gesteriliseerde poes heeft meestal meer zin in eten, maar heeft het meer dan ooit nodig. Stap op dat moment over van kitten voer naar voer voor volwassen katten. Zo voorkom je dat ze te dik wordt.

De juiste periode om je beestje te laten dekken

Wil jij graag een nestje? Dan kan je in de krolse periode je beestje laten dekken. Laat je altijd hiervoor  heel goed informeren want een nestje krijgen lijkt wel leuk maar er komt zoveel meer bij kijken. Een nestje met kleine kittens die heerlijk met elkaar spelen en samen speeltjes ontdekken. Maar denk ook aan dat de asielen en stichtingen vol zitten met kittens en katten die geen huisje hebben en kunnen vinden.  Alleen krolse poesjes zullen zich laten dekken, daarom is dit ook de ideale periode voor een nestje. Echter wil het niet zeggen dat ze dan ook effectief zwanger zal worden. Poezen laten zich meestal dekken door meerdere katers, en hoe meer katers haar dekken, hoe groter de kans is dat ze zwanger wordt. Wil je graag meer weten over het dekken van je beestje? Vraag dan zeker informatie aan je dierenarts voor je eraan begint!

[nieuwsbrief_kennisbank]

 

 

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram