Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Wat voor kat past bij mij?

Thuis is waar de kat is

Net zoals ieder mens uniek is, is elke kat ook uniek. Elk huisdier heeft zijn eigen persoonlijkheid en karaktertrekken. Op ieder potje past een deksel, dus bij ieder baasje past ook een ideale kat of kitten. Maar welk kattenras past nu bij u?

Zorgen voor een huisdier is een grote verantwoordelijkheid en dit moet u beseffen. Het is belangrijk om voldoende informatie te winnen om tot een weloverwogen keuze te komen. De uiterlijke kenmerken kunnen u aanspreken, maar past het karakter van het diertje ook bij u? Zou de kat zich kunnen aanpassen aan uw omgeving en levensstijl? Adopteert u een kitten of toch liever een oudere kat die wat minder speels en rustiger is? En wilt u liever een raskat of een huis tuin en keuken kat.  Allemaal belangrijke vragen die u voor uzelf hoort te beantwoorden.

Een raskat is gefokt op uiterlijke kenmerken of karaktereigenschappen die dan ook sterk naar voren komen. Dit moet bij u passen. Wanneer u een raskat verkiest, kunt u zich beter laten informeren over het karakter en allerlei kenmerken die bij dit ras horen.  Zo weet u waar u aan toe bent.

Maar wanneer u meer van verrassingen houdt, is de zogenoemde 'htk' of asiel kat misschien wel iets voor u. Ze stammen niet af van zuivere rassen wat betekent dat de belangrijkste karaktertrekken niet voorspeld kunnen worden. Deze categorie van katten houdt vaak van ruimte en vrijheid en zijn bovendien minder afhankelijk.

Die schattige kitten op de tv-reclame ziet er dan wel erg aandoenlijk uit, maar is dit echt wat bij u past. Bent u bereid de tijd op te brengen om het diertje genoeg aandacht en toezicht te geven. Of past een oudere kat toch beter bij u? Neem geen overhaaste of impulsieve beslissing, maar kies altijd met uw hart. Uw verstand is er alleen om de keuze te begrijpen, niet om hem te maken.

[nieuwsbrief_kennisbank]

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram