Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Wat is kattenkruid?

Het is een geslacht van vaste planten met ongeveer 250 verschillende soorten. Als we het over deze plant hebben, bedoelen we meestal de soort "Nepeta Cataria", die ook Catnip wordt genoemd. De plant dankt haar naam aan de bijzondere aantrekkingskracht op katten.

Wat is het effect op katten?

Wanneer we ons kattenspeelgoed zoals een Crazy kicker bijvoorbeeld aanbieden met gedroogd kattenkruid, wrijven of rollen ze erin. Ze likken het speelgoed vaak minutenlang en spinnen van plezier. De geuren van het kruid moedigen ze aan om te spelen. Dus als je kat niet gewend is om uit haar schelp te worden gelokt, kun je catnip gebruiken. Voor nerveuze en gestreste katten is het echter een rustgevend. Soms zijn katten bijzonder actief en speels na het ruiken van Catnip, omdat de plant een euforisch effect op hen heeft. Voor sommige katten werkt het rustgevend en bedwelmend. Het kruid is volkomen onschadelijk voor je huisdier.

Wat maakt ze zo speciaal?
“Nepeta Cataria” bevat de werkzame stoffen nepetalacton en actinidine. Nepetalacton is een feromoon dat de plant beschermt tegen insecten. Actinidine wordt ook gevonden in andere planten zoals valeriaan dat een vergelijkbaar stimulerend effect heeft op katten als “Nepeta Cataria”. Valeriaan heeft meestal het tegenovergestelde effect op katten als op mensen. Als je je kat ooit een valeriaankussen hebt gegeven om mee te spelen, zul je gemerkt hebben hoe gek ze is geworden. Katten wrijven hun kop tegen het kussen of rollen erin rond. Sommige katten krijgen dan plots hun wilde vijf minuten en rennen als een gek door het huis. Anderen waggelen rond alsof ze echt dronken waren.

Speelgoed met matatabi
Het heeft een betoverend effect op onze katten. In kattenspeeltjes stimuleert het ze om te spelen en geeft het je kat een "high" gevoel. Vooral met "Nepeta Cataria" ingewreven knuffelkussens zijn populair. Zelfs de stilste huisdieren knuffelen en spelen ermee. Het stimuleert het jachtinstinct van je kat. Vaak kunnen ze uren achter het speelgoed jagen. Je kunt ook kattenkruidspray kopen om het speelgoed van je kat ermee te besproeien.

Waar kan het nog meer voor gebruikt worden?
Catnip veroorzaakt welzijn bij de meeste katten. Je kunt de bloemen en bladeren in gedroogde vorm gebruiken om je kat te laten wennen aan bepaalde plekken in huis. Wil je dat je kat vaker in haar nieuwe kattenmand slaapt dan in je bed? Verspreid het dan een beetje in haar mandje en ze claimt automatisch de ruimte als haar eigen domein. Je kunt de geur van de plant ook gebruiken voor transport naar de dierenarts of wanneer je verhuist, zodat je kat zich prettiger voelt. Catnip spray is ook handig, omdat je het bijvoorbeeld kunt spuiten als twee katten "socializen", zodat de twee katten meer ontspannen zijn.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 930 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram