Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Snacks voor katten, wat zijn de mogelijkheden?

Katten zijn dol op snacks. Als je zelf een kat hebt, dan zal je wel al gemerkt hebben hoe blij je kat was wanneer je hem een kattensnoepje gaf. Af en toe heeft je lieve beestje dit ook gewoon verdiend. Maar wanneer geef je je kat het best een snack en welke snacks zijn er?

Wanneer geef je je kat een snack?

Vraag jij je af wanneer je je kat het best een kattensnoepje geeft? Eigenlijk kan je kattensnacks gebruiken als beloning. Als je lieve beestje goed gedrag heeft getoond, kan je hem dus belonen met een lekkere traktatie. Net zoals honden, kan je katten ook trucjes aanleren. Zo kan je je kat bijvoorbeeld laten zitten of naar je toe laten lopen. Ook hiervoor kan je snoepjes gebruiken. Af en toe kan je je kat ook gewoon een kattensnoepje geven als extraatje.

Kattensnoepjes en voeding, waar moet je op letten?

Geef geen snoepjes aan je kat ter vervanging van zijn voeding, anders kan hij belangrijke voedingstoffen missen. Je kan er ook best voor zorgen dat je de snoepjes niet geeft vlak voor het eten, zodat je kat zijn eten nog op krijgt. Weeg je kat regelmatig zodat je in de gaten kan houden dat hij niet te dik wordt.

Kattensnacks, de mogelijkheden

Kattensnoepjes zijn er in verschillende vormen, kleuren en smaken. Je hebt bijvoorbeeld snoepjes met kip, snoepjes met rund, snoepjes met kaas, enzovoort. Niet elke kat lust elk snoepje even graag. In het begin zal je dus moeten uitproberen. Als je nog een jonge kat hebt, dan kan je kiezen voor snoepjes die tegelijk de groei ondersteunen. Voor de katjes die graag spelen is er ook de catnip ball. Een catnip ball is een speelbal voor katjes, waar je traktaties kunt indoen. Dit kunnen kip snoepjes, kaassnoepjes of andere snoepjes zijn. Het leuke hieraan is dat ze zowel kunnen spelen als van een hapje genieten.

Ook erg populair bij de meeste katjes zijn matatabi stokjes. Matatabi stokjes zijn speciale katsnoepjes die de kat helpt ontspannen. Ze vinden het bovendien ook heerlijk om ermee te spelen. Dental sticks voor katjes kunnen je diertje dan weer helpen met het beschermen en reinigen van zijn tanden. Mag je ook kattenmelk geven als traktatie? Kattenmelk zit boordevol toegevoegde vitaminen en is een ideale manier om je kat te verwennen. De melk mag enkel niet gegeven worden als vervanging van voeding en geef je kat ook geen koemelk in de plaats.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram