Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Hoe leer ik mijn kat luisteren?

Katten zijn lieve beestjes, maar als je wilt dat ze het juiste gedrag vertonen, dan is het belangrijk dat ze leren luisteren. Net zoals honden, kan je katten het juiste gedrag aanleren. Maar hoe pak je dit het best aan? We geven je enkele tips!

Begin vroeg

Als je graag wilt dat je kat gehoorzaam wordt, dan is het belangrijk om hier vroeg genoeg mee te beginnen, want hoe eerder je ermee begint, hoe groter de kans op slagen zal zijn!

Moedig positief gedrag aan met beloningen

Een goede manier om je kat te laten luisteren en je kat goed gedrag aan te leren, is door goed gedrag te belonen. Telkens als je kat doet wat wenselijk is, geef je hem een kattensnoepje.

Negeer slecht gedrag

Aan slecht gedrag kan je het best niet veel aandacht spenderen. Zeg duidelijk "Nee" en negeer vervolgens het gedrag. Als je dit doet zal het ongewenste gedrag na een tijdje verdwijnen. Als je daarentegen teveel aandacht geeft aan negatief gedrag, dan kan je beestje juist meer van dit gedrag gaan vertonen, omdat hij weet dat hij zo aandacht krijgt! Bieden van een alternatief is beter. Krabben aan de bank mag waarschijnlijk niet laat dan zien dat dit kan en mag aan een krabplank/paal.

Gebruik de naam van je kat zoveel mogelijk op een positieve manier

Als je je kat wilt leren luisteren, dan is het goed om zijn naam zoveel mogelijk te herhalen bij aangename momenten, bijvoorbeeld wanneer je hem aait. Schreeuw de naam van je kat NIET wanneer je boos bent, je kat moet zijn naam associëren met aangename dingen. Als je je kat zijn naam enkel gaat gebruiken op een positieve manier, dan zal hij luisteren wanneer je hem naar binnen roept.

Forceer je kat niet

Het is logisch dat je als baasje zoveel mogelijk met je kat wilt knuffelen, maar het is geen goed idee om je kat te forceren. Laat je kat naar jou toekomen, zo zal hij zich veiliger voelen.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 913 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram