Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Een kitten in huis!

Je wilt graag een kat in huis en hebt besloten om een kitten te nemen. Dat is natuurlijk een spannende gebeurtenis, zo'n lief klein wezentje zal je leven veranderen! Als het de eerste keer is dat je een huisdier krijgt, heb je natuurlijk veel vragen over de verzorging en de aanschaf van voer, speelgoed en een kattenbak. Maar ook als je al eerder een kat hebt gehad, wil je je weer even verdiepen in 'hoe het ook alweer gaat'.

Voor het eerst bij je thuis
Als je het diertje introduceert in je huis, kun je je katje het beste eerst in een niet zo'n grote ruimte laten. Daar zet je ook de kattenbak neer met wat grit erin. Zet je kitten dan ook meteen even op de bak. Dan heeft ze meteen door waar ze haar behoefte op moet doen. Een bakje met voer en wat water zet je ook in die ruimte maar niet te dicht bij de kattenbak. Als je nog andere huisdieren hebt, kun je deze het beste op afstand houden de eerste tijd. Daarna kun je ze rustig kennis laten maken met elkaar. Dat zal wel even wennen zijn en misschien gepaard gaan met wat blazen en grommen. Maar dat gaat na verloop van tijd wel beter.

Speelgoed en voeding
Je zult merken dat je kitten heel erg speels is en altijd op zoek gaat naar de leukste speeltjes. Zorg dan ook dan je allerlei leuk speelgoed voor je huisdier koopt. Wat voeding betreft: zeker de eerste maanden kun je het beste speciaal voer kopen. Daar zitten voldoende voedingsstoffen in voor jonge katten. Dit kan tot de leeftijd van ongeveer zes maanden worden gegeven. Daarna ga je over op volwassen voeding. In het begin moet je het voedsel verdelen over meerdere tijdstippen per dag. Het maagje is nog erg klein en kan geen grote hoeveelheden verwerken. Droge brokjes is het beste, zodat ook het gebit zich goed ontwikkelt.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram