Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Hoe kan ik mijn kat leren jagen?
De meeste katten kunnen jagen omdat hun moeder levende muizen meenam naar haar kittens om hen zo het jagen te leren. Maar wordt jouw kat pas actief als je haar voer neerzet? Dan wordt het tijd om je kat te leren hoe ze muizen kan vangen! Zeker als je in een stad woont, is deze vaardigheid erg handig.

Het begin
Het is niet verstandig om haar minder eten te geven om zo te proberen haar jachtinstinct op te wekken. Een goede gezondheid is voor je kat immers belangrijk. Geef haar dus voldoende voedsel. Daarnaast mag je geen gif gebruiken om muizen te bestrijden. Je kat eet graag van haar vangst! Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat je kat goed ingeënt is, zodat ze geen vervelende ziektes opdoet als ze gaat jagen. Tot slot zou je nog speelgoed voor je kat kunnen kopen waarmee ze leert springen en achtervolgen.

Het leren jagen
Wellicht heb je een vriend met een kat die goed kan jagen. Breng de katten samen en na een gewenperiode kan je kat samen met de logeerkat mee op jacht. Jouw eigen kat kan doen goed kijken hoe dat in zijn werk gaat. Ook is het belangrijk om veel met je kat te spelen. Gebruik daarbij een speelgoedmuis die je achter je aan sleept, zodat je kat erop af kan rennen en bespringen. En is er in huis een plek waar je veel last hebt van muizen? Laat daar dan iets van voedsel achter; dat zal je kat stimuleren om op die plek op muizen te gaan jagen.

Het succes
Als je kat eenmaal begrijpt hoe ze muizen moet vangen, zal ze deze ook vaak mee naar huis brengen. En voor jouw voeten neer leggen. Het is namelijk een cadeautje dat ze meebrengt voor jou! Je moet haar dus uitbundig belonen met een fijne aaisessie of een lekkere snack. Uiteindelijk heb je haar geholpen haar instinct te activeren.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 913 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram