Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Hoe voorkom ik dat mijn kat de meubels/gordijnen vernielt?

Als je ervan overtuigd bent dat je kat puur om de kick krabt om je meubilair te vernielen, heb je het mis. Het is een natuurlijk gedrag. Door het te richten zijn ze voorzien van de mogelijkheid om dit gedrag te vertonen en blijven jouw meubels en gordijnen veilig. Lees verder om te leren hoe je schade aan het meubilair kunt voorkomen.

Waarom krabben ze?

Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk en complex dit natuurlijke gedrag voor katten is. Door te begrijpen waarom ze dit doen kun je ze in deze behoefte voorzien. Zo blijft je huisdier gezond en gelukkig, en je meubilair heel.

Ze doen dit niet om hun nagels scherp te houden, of om iets te vernielen wanneer ze in een baldadige bui zijn. Er zijn enkele andere redenen waarom ze het doen. De voornaamste hiervan is om hun geur af te zetten op plekken die belangrijk voor hen zijn. Door te krabben komt hun geur via de geurklieren tussen hun voetzooltjes vrij en markeren ze hun territoria. Terwijl ze dit doen kunnen ze zich ook uitrekken. Dit gedrag is rustgevend, ze doen dit dus ook om van stress af te komen. Het is een vitaal onderdeel in hun leven, zorg er dus voor dat ze dit op een goede manier kunnen doen.

Van meubels afblijven

Krabgedrag is complex en essentieel. Je hebt effectieve methodes nodig om het krabgedrag van je kitten de juiste kant op te richten, vooral wanneer ze nog jong zijn. Een krabpaal is de beste manier om ze van deze behoefte te voorzien. Zorg dat de krabpaal de juiste textuur heeft, hoog genoeg is, stabiel, en op een goede locatie is geplaatst. Zet het dus niet achter in een hoekje, maar bijvoorbeeld naast de slaapplek.  Daarnaast genoeg afleiding zoals speeltjes om te jagen, samen spelen door bijvoorbeeld een speelgoedhengel aan te schaffen of de kat uit te dagen met verrijkingsmat.

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 933 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram