Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Ik heb al een kat kan daar een kitten bij?

Heb jij al zo’n heerlijke huistijger rondlopen, maar zou je het wel erg leuk vinden om een jonge druktemaker in huis te hebben? Dan vraag je je waarschijnlijk af: ‘Ik heb al een kat kan daar een kitten bij?’. Dit gaat in de meeste gevallen hartstikke goed, maar je moet de katten wel op een juiste manier aan elkaar introduceren. Je kunt tenslotte maar een keer een eerste indruk maken, ook als kleine kitten!

Kitten kennis laten maken met een volwassen kat
Voordat je jouw nieuwe huisgenootje gaat ophalen, zorg je dat je alle spulletjes in huis hebt. Een eigen mandje, voerbakje (plus speciaal voer voor kittens) en kattenbak zijn noodzakelijk. En natuurlijk zorg je dat jouw kitten allerlei coole kattenspeeltjes heeft. Ons leuke kittenpakket zit er vol mee! Richt een eigen kamer in voor je nieuwe aanwinst en laat de katten aan elkaars geur wennen. Strijk met een lapje stof of een sok langs het kopje van je volwassen huistijger en plaats dit stukje stof in de tijdelijke kamer van je kitten en andersom. Zijn de katten nieuwsgierig naar het stukje stof, beloon ze dan bijvoorbeeld met een snack. Als dit goed gaat, is het tijd om je kitten het huis te laten verkennen.

Vijf kittens in doos

Om te zorgen dat je mini-huistijger rustig op onderzoek uit kan gaan, breng je jouw volwassen kat naar een andere kamer. Open de deur van de kittenkamer en laat hem een tijdje verkennen. Hierna breng je het kleintje terug en laat je de andere kat vrij, die natuurlijk ruikt dat je kitten heeft rondgelopen. Herhaal dit tot je denkt dat beide katten ontspannen zijn. Voor de eerste ‘echte’ kennismaking open je de deur en laat je de kitten naar buiten komen. Geef beide katten een snoepje op ruime afstand van elkaar. Ook dit herhaal je een aantal dagen, totdat beide katten op hun gemak zijn in elkaars nabijheid. Hopelijk worden het dikke vrienden!

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram