Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Kan ik mijn kat het jagen afleren?

Katten zijn erg populair om als huisdier te worden gehouden. Ze zijn gemakkelijk te houden dieren en veel mensen vinden katten erg leuk. Als je een kat wilt, zou je kunnen overwegen om een kitten te nemen om je gezelschap te houden. Zij zijn nog erg speels en het is heel leuk om zo'n kleintje op te zien groeien! Maar hoe voorkom je nu dat je kitten zijn of haar jachtinstinct ontwikkelt en jou de muizen als buit komt brengen?

Muizenjager
Van nature heeft de kat al heel lang de functie van muizenjager op het erf van een boerderij gehad. En nu nog steeds zijn katten populair om te jagen en het erf muizenvrij te houden. Zijn jachtinstinct is nog steeds aanwezig. Ook al weet de kat niet altijd meer wat hij met de muis moet doen. Een kat die buiten leeft, zal altijd jagen ook al heeft hij geen honger. Als de kat net gegeten heeft, is er wel kans dat hij met de muis gaat spelen. Van nature is een kat speels, zeker als het spelletje 'muis' heet!

Kan ik voorkomen dat mijn kat op muizen jaagt?
Uit het bovenstaande kun je eigenlijk al lezen dat het onbegonnen werk is om een kat het jagen af te leren. Er zijn wel een paar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de kans kleiner wordt dat je kat met een muis komt aanzetten. Je kunt er voor kiezen om je kat binnen te houden. Dat is natuurlijk gemakkelijker als je je kat als kitten hebt gekregen. Als je toch je kat buiten wilt laten spelen, kun je de tuin goed omheinen. Ook kun je een buitenren bouwen voor je kat, zodat hij toch buitenlucht krijgt. Is het lastig om je tuin af te zetten en wil je toch je kat naar buiten laten gaan? Zorg er dan voor dat de kat niet hongerig is en houd hem binnen als het schemerig wordt. Dan zijn zijn prooien het actiefste.  Daarnaast kan je met spelen binnenhuis de jacht behoefte proberen te verminderen.
Jagen op Kattenveertjes, muizen of samen spelen met een speelhengel! Je kunt de kat ook een belletje aan doen zodat mogelijk slachtoffers worden gewaarschuwd!

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 908 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram