Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Hoe kies je hét perfecte cadeau voor je kitten?

Wil jij je kitten eens goed verwennen? Dan kan je dit met een leuk cadeautje. Maar hoe vind je het ideale cadeau voor je lieve kitten? We geven je enkele tips!

Speelgoedjes die het jagersinstinct naar boven halen

Als je je katje wilt verwennen, dan is het altijd een goed idee om speelgoedjes te kopen die het jagersinstinct van je kitten naar boven halen. Op die manier kan je kitten zichzelf volledig laten gaan. Leuke voorbeelden hiervan zijn Kattenveertjes, de lichtgevende bal waar je kitten als een gek achteraan kan hollen en de spartelvis.

Heerlijke lekkernijen

Leuke cadeautjes hoeven niet altijd speelgoed te zijn, een goed cadeau voor een kitten is bijvoorbeeld kattenkruid. Alle katjes zijn hier gewoonweg dol op. Je kitten zal erg dankbaar zijn met deze heerlijke lekkernij, waardoor jij extra aaitjes krijgt en dat is zeker mooi meegenomen! Kan je niet kiezen tussen een speelgoedje en snacks? Kies dan voor een cadeautje die beiden is, zoals een catnip bal. Met de catnip bal zal je kitten niet alleen uren speelplezier beleven, maar zal hij ook lekker kunnen smullen. Hiermee verwen je je lieve schat dus dubbel!

Plezier voor baasje én kitten

Als je je poes graag een cadeautje wilt geven, dan is het ook leuk om te kiezen voor een speelgoedje waarmee jullie samen kunnen spelen. Je kat zal het écht heerlijk vinden om met zijn allerliefste baasje plezier te beleven. Bovendien is dit ook voor jou erg fijn. Een leuk speelgoedje om samen met je kat te kunnen spelen is de hengel. Hiermee zwengel je heen en weer, terwijl je met volle plezier aanschouwt hoe je kat de tijd van zijn leven beleeft!
Bonks zijn ook geweldig om samen mee te spelen. Jij als baasje schiet de bonk weg waarna je kitten meteen jagend er achteraan gaat! Met een beetje geluk wordt het kattenspeeltje ook nog bij je terug gebracht voor een volgende ronde.

Verwen je kitten met de Mystery box

Waarom je kitten maar één cadeautje geven, als je hem kan verrassen met een heel doosje vol leuke kattenspeeltjes? De mystery box is de ideale manier om alle kattenspeeltjes in huis te halen die je kat nodig heeft en om er af en toe wat variatie in te brengen. Zo blijft het leuk!

Een kitten in huis!

Je wilt graag een kat in huis en hebt besloten om een kitten te nemen. Dat is natuurlijk een spannende gebeurtenis, zo'n lief klein wezentje zal je leven veranderen! Als het de eerste keer is dat je een huisdier krijgt, heb je natuurlijk veel vragen over de verzorging en de aanschaf van voer, speelgoed en een kattenbak. Maar ook als je al eerder een kat hebt gehad, wil je je weer even verdiepen in 'hoe het ook alweer gaat'.

Voor het eerst bij je thuis
Als je het diertje introduceert in je huis, kun je je katje het beste eerst in een niet zo'n grote ruimte laten. Daar zet je ook de kattenbak neer met wat grit erin. Zet je kitten dan ook meteen even op de bak. Dan heeft ze meteen door waar ze haar behoefte op moet doen. Een bakje met voer en wat water zet je ook in die ruimte maar niet te dicht bij de kattenbak. Als je nog andere huisdieren hebt, kun je deze het beste op afstand houden de eerste tijd. Daarna kun je ze rustig kennis laten maken met elkaar. Dat zal wel even wennen zijn en misschien gepaard gaan met wat blazen en grommen. Maar dat gaat na verloop van tijd wel beter.

Speelgoed en voeding
Je zult merken dat je kitten heel erg speels is en altijd op zoek gaat naar de leukste speeltjes. Zorg dan ook dan je allerlei leuk speelgoed voor je huisdier koopt. Wat voeding betreft: zeker de eerste maanden kun je het beste speciaal voer kopen. Daar zitten voldoende voedingsstoffen in voor jonge katten. Dit kan tot de leeftijd van ongeveer zes maanden worden gegeven. Daarna ga je over op volwassen voeding. In het begin moet je het voedsel verdelen over meerdere tijdstippen per dag. Het maagje is nog erg klein en kan geen grote hoeveelheden verwerken. Droge brokjes is het beste, zodat ook het gebit zich goed ontwikkelt.

Hoe maak ik mijn kat zindelijk?

Als je thuis katten hebt, dan weet je dat het soms kan gebeuren dat ze buiten hun kattenbak plassen, met eindeloze frustraties als gevolg. Kattenpis opkuisen is geen pretje: de nare geur krijg je niet zomaar weg en eens je kat buiten de kattenbak geplast heeft, zal zij dit sneller opnieuw doen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je je kat zindelijk maakt, maar hoe doe je dat?

Zindelijkheidstraining kat

Bestaat er zoiets als een zindelijkheidstraining voor je kat? Net zoals een hond, kan je ook een kat zindelijk maken. Als je een kitten hebt, dan heb je geluk, want het is best dat je hier zo vroeg mogelijk mee begint. Hoe zorg je er dan voor dat je kitten niet buiten de bak plast? Je mag je katje gerust een handje helpen. Zet hem af en toe zelf op de bak. Wanneer het katje zijn behoefte heeft gedaan, dan kan je zijn pootje vastnemen om hem te helpen met graven. Dat zorgt ervoor dat het diertje instinctief begrijpt wat de bedoeling is.

Propere bak

Is je kat al groter en plast hij nog steeds buiten de bak? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk dat je er altijd voor zorgt dat de bak van je kat altijd schoon is. Dat wil zeggen dat je de korrels tijdig moet vervangen en dat je de ontlasting en de vuile korrels tussendoor tijdig moet weg scheppen. Je kan het schoonmaken van de bak makkelijker maken door op de bodem een aantal kranten te leggen. Door de kranten zal je de korrels makkelijker uit de bak kunnen halen, anders blijven ze aan de bak kleven. Daarnaast kan het ook helpen om de bak regelmatig volledig uit te wassen. Een vuile bak zorgt er namelijk voor dat je kat zijn behoefte ergens anders gaat doen. Ergens logisch ook, want zeg nu zelf; zou jij je behoeften doen op een vuile wc?

De juiste kattenbakkorrels

Als je kat zijn bak steeds schoon is, dan kan je de oorzaak ergens anders gaan zoeken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je kat niet dol is op de nieuwe kattenbakkorrels die je gekocht hebt. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden en kies voor de kattenbakkorrels die je kat gewenst is.

Verwijder urinegeurtjes

Als je kat op een ongewenste plek geplast heeft, dan kan het ook zijn dat hij dit doet, omdat hij er al eerder heeft geplast. Dat is voor de kat een aanmoediging om op die plek te blijven plassen. Zorg er daarom voor dat je deze plek goed reinigt. Reinig het met allesreiniger en niet met ammoniak. Ammoniak bootst de zure geur van urine na en helpt dus niet. Je kan er wat aluminium overleggen, daar houden katten niet van.

Medische oorzaak

Als je alles al geprobeerd hebt, dan kan het ook zijn dat het plasgedrag van je kat een medische oorzaak heeft. De kat kan angstig zijn of problemen hebben met zijn blaas. Bij enige twijfel is het daarom altijd beter om naar de dierenarts te gaan, zodat je ziekte of aandoeningen kunt uitsluiten!

[nieuwsbrief_kennisbank]

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 913 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram