Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Hoe maak ik mijn kat zindelijk?

Als je thuis katten hebt, dan weet je dat het soms kan gebeuren dat ze buiten hun kattenbak plassen, met eindeloze frustraties als gevolg. Kattenpis opkuisen is geen pretje: de nare geur krijg je niet zomaar weg en eens je kat buiten de kattenbak geplast heeft, zal zij dit sneller opnieuw doen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je je kat zindelijk maakt, maar hoe doe je dat?

Zindelijkheidstraining kat

Bestaat er zoiets als een zindelijkheidstraining voor je kat? Net zoals een hond, kan je ook een kat zindelijk maken. Als je een kitten hebt, dan heb je geluk, want het is best dat je hier zo vroeg mogelijk mee begint. Hoe zorg je er dan voor dat je kitten niet buiten de bak plast? Je mag je katje gerust een handje helpen. Zet hem af en toe zelf op de bak. Wanneer het katje zijn behoefte heeft gedaan, dan kan je zijn pootje vastnemen om hem te helpen met graven. Dat zorgt ervoor dat het diertje instinctief begrijpt wat de bedoeling is.

Propere bak

Is je kat al groter en plast hij nog steeds buiten de bak? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk dat je er altijd voor zorgt dat de bak van je kat altijd schoon is. Dat wil zeggen dat je de korrels tijdig moet vervangen en dat je de ontlasting en de vuile korrels tussendoor tijdig moet weg scheppen. Je kan het schoonmaken van de bak makkelijker maken door op de bodem een aantal kranten te leggen. Door de kranten zal je de korrels makkelijker uit de bak kunnen halen, anders blijven ze aan de bak kleven. Daarnaast kan het ook helpen om de bak regelmatig volledig uit te wassen. Een vuile bak zorgt er namelijk voor dat je kat zijn behoefte ergens anders gaat doen. Ergens logisch ook, want zeg nu zelf; zou jij je behoeften doen op een vuile wc?

De juiste kattenbakkorrels

Als je kat zijn bak steeds schoon is, dan kan je de oorzaak ergens anders gaan zoeken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je kat niet dol is op de nieuwe kattenbakkorrels die je gekocht hebt. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden en kies voor de kattenbakkorrels die je kat gewenst is.

Verwijder urinegeurtjes

Als je kat op een ongewenste plek geplast heeft, dan kan het ook zijn dat hij dit doet, omdat hij er al eerder heeft geplast. Dat is voor de kat een aanmoediging om op die plek te blijven plassen. Zorg er daarom voor dat je deze plek goed reinigt. Reinig het met allesreiniger en niet met ammoniak. Ammoniak bootst de zure geur van urine na en helpt dus niet. Je kan er wat aluminium overleggen, daar houden katten niet van.

Medische oorzaak

Als je alles al geprobeerd hebt, dan kan het ook zijn dat het plasgedrag van je kat een medische oorzaak heeft. De kat kan angstig zijn of problemen hebben met zijn blaas. Bij enige twijfel is het daarom altijd beter om naar de dierenarts te gaan, zodat je ziekte of aandoeningen kunt uitsluiten!

[nieuwsbrief_kennisbank]

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 933 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram