Kattenveertjes_logo

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

VOOR 13:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50.-

Lekker in je vacht

Net zoals de mens hebben dieren ook primaire behoeften. Basisbehoeften zijn factoren die we nodig hebben om gelukkig te kunnen leven. Maar welke behoeften heeft een kat hiervoor nodig? Hoe zorgen we dat katten lekker in hun vacht zitten?

Eten en drinken
Genoeg voedsel en drinken is cruciaal voor hun gezondheid. Er zijn verschillende voedingsstoffen nodig om een kattenlichaam zo optimaal te laten werken. Omdat ze onder de vleeseters vallen, hebben ze een grotere eiwitbehoefte. Koolhydraten daarentegen hebben ze minder nodig. Vetten, mineralen en vitamines dienen wel in hun voedsel voor te komen, maar de hoeveelheid is daarbij belangrijk. Daarnaast is water nodig voor vrijwel elk proces in het lichaam en dus een essentiële behoefte voor het kattenlichaam. Natuurlijk verdient je kat ook wel eens een verwen moment zoals kattensnoepje, catnipball of matatabistokjes.

Spelen
Ook is het voor de dieren belangrijk hun energie kwijt te kunnen. Van nature is een kat een jager. Hij zal zich daarom gaan vervelen en frustreren wanneer ze geen roofgedrag kunnen laten zien. Dit kan zich vervolgens weer uiten in ziekten of agressief gedrag. Belangrijk dus om ze de ruimte te geven om te kunnen spelen. Zorg voor speelgoed in huis. Neem bijvoorbeeld speelgoed die ze omhoog moeten werpen, waardoor prooien nagebootst worden.

Krabmeubel
Nog een natuurlijke behoefte is het krabben. Het regelmatig rekken en strekken zorgt voor een betere behoud van hun natuurlijke reactie vermogen en dus een betere kans op het vangen van een prooi. Ze kunnen aan het krabmeubel even hun energie kwijt, waardoor krabben ook voor ontspanning zorgt en ze daarna beter in hun vacht zullen zitten.

Aandacht
Tot slot heeft elk dier natuurlijk liefde en aandacht nodig. De een zal wat aanhankelijker zijn dan de ander. Het zijn dieren die graag hun eigen gang gaan, maar ook zeker behoefte hebben aan affiniteit en aandacht. In de loop van de tijd zijn ze meer in groepen gaan leven, waardoor ze minder goed alleen kunnen zijn.

Een gelukkig leven verdient iedereen. Zorg voor een dier dat lekker in zijn vacht zit!

De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 926 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram